Октомври е розов. Знаете, нали? Октомври е Световен месец за борба

...
Октомври е розов. Знаете, нали? Октомври е Световен месец за борба
Коментари Харесай

Националният розов ден - какво научихме?

Октомври е розов. Знаете, нали? 

Октомври е Световен месец за битка с карцинома на млечната жлеза. Защото всяка година дамите имаме потребност от леко увещание, с цел да създадем най-необходимото за здравето си, а точно - да се прегледаме при мамолог. Да кажем на другарка да направи същото. Да заведем майка си или вуйна си на обзор. Преди да е станало късно.

По време на интернационалния месец за битка с рака на гърдата, AVON България, в партньорство с Фондация „ Една от 8 “, организираха особено събитие, отдадено на предварителната защита против заболяването, нуждата от постоянни прегледи и легенди и обстоятелства по отношение на раковото заболяване.

Само през 2020 година, с рак на гърдата са диагностицирани 2,3 млн. дами по целия свят, което прави женският рак на гърдата най-често диагностицираният тип рак в света през миналата година, превъзхождащ даже този на белите дробове.

На годишна база, в България са диагностицирани над 4000 дами, което се равнява на над 26% от случаите на рак при дамите у нас.

Данните са от Европейска осведомителна система за рака. Пандемията от ковид също оказва своето отрицателно въздействие, посредством понижение на броя осъществени профилактичните прегледи на дами по целия свят. 



С цел да увеличи информираността и да подсети на дамите, че годишните прегледи са извънредно значими, по традиция AVON България провежда Национален розов ден на 8 октомври . Събитието стартира с онлайн полемика, в партньорство с Фондация „ Една от 8 “ на тематика „ Погрижи се за твоето на следващия ден – значимо и потребно за предварителната защита “, с присъединяване на Нана Гладуиш, Антонина Топалова, психолог, доктор Младен Младенов, акушер-гинеколог и мамолог в болница „ Св. София “, и Цветелина Гочева, експерт „ Корпоративна обществена отговорност “ в AVON България.

Дискусията засегна значими тематики по отношение на рака на гърдата у нас - какво предлага системата като профилактика както за здрави, по този начин и за дами в риск, какво съставлява един първокласен обзор и какви са психическите фактори за ниския % дами, които годишно се преглеждат превантивно. 

Нана Гладуиш, създател и ръководител на Фондация „ Една от 8 “, показа: „ Благодарим на AVON за поддръжката и взаимната работа през годините, посредством които сме помогнали на хиляди дами. Апелираме към дамите да се грижат за здравето си и да не стопират да търсят информация, а ние ще продължаваме да им оказваме помощ по пътя на тази грижа. “ 

Д-р Младен Младенов, акушер-гинеколог и мамолог, сподели: “Здравната система в България, макар многото рецензии, предлага много добра опция на дамите, които имат предпочитание да се възползват от нея. Жените над 50 и до 69 години могат да употребяват безвъзмезден мамографски обзор, посредством персоналния си доктор.

За дамите на възраст под 50 години, за жалост няма национална скринингова стратегия за следене и профилактика.

Те би трябвало сами да се интересуват и да предизвикват обзор при експерт, като при недоволство биха могли да изискат направление за подобен от персоналния си доктор. Един първокласен обзор включва палпация, оглед и ехографски обзор. Най-добрата опция за следене при младите дами е ехографския обзор – той е с висока информативна стойност и посредством него могат да бъдат открити промени в млечната жлеза на доста ранен стадий, което е от основно значение за ранната диагностика. “ 

Вече 20 години, от AVON България са съпричастни към борбата на всички дами, срещнали се с подлата болест и се бори за публичност и информираност по отношение на диагнозата. 

Цветелина Гочева, експерт „ Корпоративна обществена отговорност “ в AVON България, споделя: „ Коронавирусът засегна доста аспекти на живота ни, а изследвания демонстрират, че заради страха от пандемията дамите са пренебрегнали профилактичните прегледи и предварителната защита. В същото време обаче заболяването продължава да я има, по тази причина и ние не спряхме да поддържаме идеята с нашите сътрудници от „ Една от 8 “. Миналата година осигурихме 1081 безвъзмездни профилактични прегледа против рак на гърдата в разнообразни градове на страната и 2761 на практика, осведомителни и психически съвещания, а през актуалната 2021 досега осигурихме 424 профилактични прегледа и 1657 съвещания.

" Няма да спрем дотук, нашата задача е да изградим по-добър свят за дамите, който е по-добър свят за всички. “

След полемиката се състоя специфична процедура „ Йога в розово “ с Виолета Димитрова – Вио, в партньорство с верига йога студиа Yoga Vibe, която насочи вниманието към грижата за здравето, посредством грижа за тялото и лечебните свойства и енергизиращия резултат на позите в йога. 

Традиционно, по време на Националния розов ден, тъкмо в 08:01 вечерта, по самодейност на AVON, няколко партньорски здания в столицата – Bulgaria Mall, Sky City Mall и Гранд Хотел София, както и Античния стадион и хотел Hill House в Пловдив, постройката на община Враца -  бяха осветени в розово, като знак на устрема на компанията да хвърли повече светлина върху нуждата всяка жена да се преглежда постоянно и да не стои на мрачно за рисковете и признаците.

 

Avon основава хубост по друг метод от 135 години. Avon е компания, която свързва хората, употребявайки силата на хубостта, с цел да промени живота към по-добро. Милиони самостоятелни Представители по целия свят продават емблематичните марки на Avon посредством своите обществени мрежи, изграждайки личен бизнес при свои лични правила. Avon се бори за тъждество сред половете, вслушва се в потребностите на дамите, и основава позитивни промени. Чрез Avon и Avon Фондация за дами са дарени над 1,1 милиарда $, с акцент върху битката против насилието над дами и рака на гърдата. Avon е част от Natura & Co Group. Научете повече на www.avonworldwide.com.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР